Sajtos és avokádós bruschetta
0
0

Az avokádóval és olvasztott Frico Maasdam sajttal készült meleg előétel tökéletes választás a hétvégi partikhoz. Az egyszerűen elkészíthető bruschettához csak egy friss bagettre van szükség, mely a különleges avokádós és paradicsomos feltéttel biztosan osztatlan sikert arat majd a vendégek között.

Kategória: szendvics
Adag: 2
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: könnyű

ÖSSZETEVŐK
1 db bagett (végeit eltávolítva, és 4 bruschettahoz felszeletelve)
8 evőkanál Frico Maasdam sajt (reszelve)
1 db nagy avokádó (érett, kis kockákra vágva)
1 db nagy paradicsom (kimagozva, kis kockákra vágva)
1 marék koriander (apróra vágva)
1 db lime (kifacsarva)
só és bors
2 csipet paprika
4 teáskanál balzsamos öntet

ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsük elő a sütőt 200°C hőmérsékletre. Vágjuk fel a bagettet. Kenjük meg a felszeletelt kenyeret olívaolajjal mindkét oldalán. Szórjuk meg mindegyik bruschettát egy-két evőkanál reszelt Maasdam sajttal, majd helyezzük be a sütőbe 10 percre, vagy addig, amíg a sajt el nem olvad.
2. Közben vágjuk kockára az avokádót és a kimagozott paradicsomot, majd rázzuk őket össze. Adjuk hozzá az apróra vágott koriandert, lime levet, paprikát, sót és borsot, végül rázzuk össze az egészet óvatosan.
3. Helyezzük a bruschettát a tálalóedényre, osszuk el az avokádó keveréket egyenletesen az összes szeleten. Hintsük meg balzsamos öntettel és tálaljuk.