Soggo’ Baladi Quesadillas
1
1

Ehhez a recepthez reszelt Frico Gouda sajtot használtunk. Közös étkezésekhez ajánljuk. Ez a quesadilla az Egyiptomban kapható kolbászos Fetir-re emlékeztet, csak több benne a sajt!

Kategória: szendvics
Adag: 1
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: közepes

ÖSSZETEVŐK
500g egyiptomi kolbász (vagy mini grillkolbász)
1 nagy hagyma (karikákra vágva)
¼ csésze olivaolaj
4 nagy tortilla lap
2 csésze reszelt Frico Gouda sajt
1 csésze aprított kaliforniai paprika
4 közepes, kockára vágott paradicsom
3 közepes újhagyma aprítva

ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegíts fel 2 evőkanál olivaolajat egy nagy serpenyőben és párold meg a hagymaszeleteket közepes hőmérsékleten, míg üvegesek nem lesznek (kb. 5 percig).
2. Add hozzá a kolbászkákat és néha megkeverve süsd addig, míg barnásra sül a kolbász. Vedd ki egy lyukacsos kanállal a hagymát és a kolbászkákat (úgy, hogy a zsírja lecsöpögjön), tedd egy tányérra, majd karikázd fel a kolbászt.
3. A quesadilla elkészítéséhez melegíts fel egy cseppnyi olivaolajat egy nagy lapos serpenyőben. Mikor meleg, tegyél bele egy tortillát.
4. Gyorsan szórj rá reszelt sajtot, hagymás kolbászt és frissen darabolt kaliforniai paprikát a tortilla egyik felére. A másik felét hajtsd rá a töltelékre és óvatosan fordítsd meg, hogy mindkét fele ropogós legyen, a sajt pedig megolvadjon.
5. Vedd ki egy vágódeszkára és vágd körcikkelyekre. A darabolt paradicsomot, újhagymát és egy kevés sajtot szórj a tetejére. Minden tortilla-t ugyanígy készíts el, majd azonnal tálald salátával körítve.