Szénhidrátmentes Sajtos-paradicsomos szendvics
9
19

Ehhez a szendvicshez Frico Gouda sajtot használtunk. Egy ízletes finomság született azoknak, akik nem szeretnék szénhidráttal fárasztani a szervezetüket. A fehér mustár levele a padlizsánnal keleties ízt ad az ételnek.

Kategória: szendvics
Adag: 1
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: könnyű

ÖSSZETEVŐK
2 szelet padlizsán (a vastag, középső részből)
2 szelet Frico Gouda sajt
½ evőkanál olívaolaj
2 nagy szelet paradicsom
1 maréknyi fehér mustár levél (ha nincs, használj ruccolát vagy egyéb pikáns salátalevelet)
só és bors

ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Kend be a padlizsán szeleteket olívaolajjal mindkét oldalon
3. Helyezd a padlizsán szeleteket a sütőrácsra (hogy szép csíkosra süljön) és süsd 20 percig. Félidőben fordítsd meg a szeleteket. 5 perccel a sütés vége előtt tegyél egy szelet Frico Gouda sajtot mindegyik padlizsánra és hagyd, hogy megolvadjanak.
4. Közben sózd, borsozd a salátaleveleket.
5. Helyezd az egyik szelet padlizsánt sajttal felfele egy tányérra, tedd rá a paradicsomot, a salátaleveleket és végül a másik szelet padlizsánt sajttal lefele. Azonnal tálald.