Steak szendvics karamellizált hagymával és sajttal
0
0

Ehhez a recepthez Frico Maasdam sajtot használtunk. Nehéz ellenálni a steak és az édeskés hagyma klasszikus kombinációjának. A Maasdam sajt, a majonéz, a mustár, az uborka és a rukkola rétegeknek köszönehően ennek a szendvicsnek minden falatja új ízt hoz.

Kategória: szendvics
Adag: 1
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: közepes

ÖSSZETEVŐK
2 nagy hagyma
1 evőkanál olívaolaj (plusz egy kevés a steak-hez)
1 evőkanál barnacukor
1 evőkanál balzsamecet
1 db 250g-os hátszín szelet
1 csipet tengeri só
1 csipet feketebors
1 zsemle
1 evőkanál magos dijoni mustár
1 evőkanál majonéz
2 szelet Frico Maasdam sajt
2 evőkanál szeletelt ecetes uborka
2 marék ruccola

ELKÉSZÍTÉS:
1. A karamellizált hagyma elkészítéséhez vágd fél karikákra a megtisztított hagymákat és enyhén sózd meg a szeleteket. 1 evőkanál olívaolajat melegíts fel egy serpenyőben és alacsony hőmérsékleten párold puhára a hagymákat (nagyjából 15 percen át). Adj hozzá cukrot és balzsamecetet és karamellizáld újabb 15 percig, míg kellemesen barnás lesz A 30 perces főzési idő alatt mindig tartsd egyik szemed a hagymán, keverd rendszeresen! Ha kész, tedd félre.
2. Sózd és borsozd a steak-et és kend be egy kevés olívaolajjal.
3. Forrósíts fel egy serpenyőt és tedd a steak-et a közepére. Süsd 3 percig, ha nyersen, 5 percig, ha közepesen, 8-9 percig ha teljesen átsülve szereted. Vedd ki a serpenyőből és pihentesd egy vágódeszkán pár percig.
4. Vágd fel a zsemlét. Az alsó részére kend a mustárt és a majonézt. Tedd rá a háromszög alakúra vágott Frico Maasdam szeleteket. Tegyél a tetejére uborkakarikákat majd a ruccolát.
5. Vágd csíkokra a steak-et. Tedd a csíkokat a szendvicsre, locsold meg a hús szaftjával majd végül tedd rá a hagymakarikákat. Zárd le a szendvicset a zsemle tetejével. Vágd ketté és tálald sültkrumplival.